Tilbage til killingesiden

 

Vi ønsker at dit valg af kat gøres på et velovervejet grundlag derfor vil vi gerne give dig lidt hjælp til hvad du bør have med i dine overvejelser inden du vælger "katten i din liv".

Før du køber kat så stil dig selv følgende spørgsmål:

 • Må du have kat hvor du bor?

 • Er du og familien enige om anskaffelsen af en kat?

 • Har du/familien tid/overskud i det daglige?

 • Er der plads i økonomien til uventede dyrlægebesøg?

Er du klar til at købe en killing så vær kræsen! Der er mange måder at have katte på og mange måder at opdrætte katte. Så før du tager din endelige beslutning, så gør dig selv den tjeneste at besøge flere opdrættere  og se om de voksne katte er sådan en kat du ønsker! Hvis de voksne katte ikke tiltaler dig, bør du finde en anden race! Hvis opdrætteren ikke tiltaler dig bør du finde en anden opdrætter!
Det er meget nemt at falde for en killing, alle killinger er charmerende så se dig godt for og husk på, at killingetiden varer i mindre end et år, den voksne kat har du i mange år, derfor er det vigtig at vælge rigtig.

Derfor, inden du beslutter dig, bør du sikre dig at:

 • temperamentet er godt.

 • se killingerne i vante omgivelser.

 • killingerne er sunde og velplejede.

 • der er rent om alle kattene.

 • du har set stamtavler eller rekvisition på stamtavler.

 • du har tillid til opdrætteren.

der er mange fælder for den uerfarne i katteverdenen. Regler for opdræt og salg af racekatte, som skal overholdes af alle opdrættere, kan læse på Felis Danicas hjemmeside www.felisdanica.dk

 

 

Skovkatten er blevet en meget populær familiekat, det betyder desværre også at der er kommet rigtig mange uansvarlige opdrættere, der har alt for mange katte, prøver at tjene penge på avl men penge kan der kun tjenes hvis der fravælges ordentlige faciliteter, rigtig ernæring og fravalg af dyrlæger. Mange af disse avlere annoncere med Skovkatte uden stamtavle til halv pris på deres hjemmesider, i det lokale supermarked, Den blå Avis og nogen sælger katte de betegner som "halve Skovkatte" .....

HUSK derfor at en Norsk Skovkat uden stamtavle til halv pris eller en halv Skovkat IKKE er en Norsk Skovkat men en langhåret kat af ukendt oprindelse, der i mange tilfælde er avlet på katte der lever under usle vilkår.

I følge forbrugerstyrelsens afgørelse er en kat uden stamtavle ikke en ægte racekat, men regnes som en gård/hus-kat og har en prisniveau på mellem 500 til 1000 kr..

Lad dig ikke friste af disse tilbud, en kat uden stamtavle er IKKE en racekat. En FIFé stamtavle koster mindre end en vaccination, og ønsker du en bestemt race, er stamtavlen den eneste dokumentation for kattens oprindelse. Pas også på "opdrættere" der tilbyder dig killinger yngre end tolv uger, eller killinger som ikke er vaccinerede mod kattesyge og katteinfluenza det er strengt forbudt, det er en lov der gælder ALLE.

Lad dig ikke narre af "godkendte stamtavler" og lignende. Det er ikke svært selv at lave "godkendte" stamtavler i dag, hvor de fleste har adgang til en computer, så se dig godt for eller søg vejledning i en af de 4 hovedklubber under Felis Danica: Darak - Jyrak - Katteklubben - Racekatten.

I Danmark (og det meste af Europa) er min anbefaling at du kun acceptere en FIFe stamtavle.

Synes du en Racekat er for dyr, så vælg i stedet en killing/voksen kat der søger en ny familie, f.eks. en af kattene fra Inges kattehjem, Kattens værn eller andre internater og giv en af dem et godt katteliv. Du køber dér en kat der er dyrlægekontrolleret og bare mangler en sød familie.

 


 

En killing fra "Catci" er opdrættet iflg. FIFe og Felis Danica's opdrætsregler, så der SKAL som minimum medfølge:

 • Skriftlig købsaftale
 • FIFe stamtavle
 • Vaccinationer mod kattesyge og katteinfluenza og chipmærkning

Vi gør opmærksom på at salg af racekatte også er omfattet af aftale/købeloven. 

Yderligere giver vi vores killingerkøbere en infomappe indeholdende:

 • Sundhedsbog udstedt af dyrlæge
 • Killingen er vaccineret 2. gang, så der først skal revaccineres efter 1 år
 • Kostplan samt div. foderprøver og kattegrus
 • Information om pleje og pasning m.m.
 • Lidt skovkattehistorie
 • Billeder og legetøj
 • FIFe stamtavle

Derudover er killingen fri for parasitter (orm-lopper-øremider) og vi ser det som en selvfølge, altid at være til rådighed for hjælp og vejledning.

Der gives rabat ved køb af 2 killinger da vi mener at killinger har det bedst ved at være mindst 2 sammen, så derfor sælger vi helst ikke killinger, som skal bo uden en katteven.

Vores avlskatte er alle GSDIV N/N = normal og testet for HCM (arvelig hjertesygdom) ved ultralydsscanning i henhold til Pawpeds anbefalinger

VI FORBEHOLDER OS RET TIL AT AFVISE EVT. KØBERE UDEN VIDERE FORKLARING

Generelt har vi valgt at alle vores killinger som sælges til kæl og selskab er neutraliseret, mærket og registreret inden de forlader os.
Grunden til dette er, at killinger kommer sig langt hurtigere efter operation og narkose, end voksne katte, og det er meget nemmere for vores købere ikke at skulle igennem bekymringer og udgifter til dyrlæge umiddelbart efter de har fået deres lille killing hjem.
Det kan være meget hårdt og stressende for en lille killing at skifte hjem. Den forlader det trygge kendte liv den har haft med sin mor og sine søskende. Det at den så er neutraliseret hjemmefra, gør at en stor stressfaktor er væk i dens nye liv, såvel som der også er økonomiske samt følelsesmæssige fordele for den nye ejer, fordi indgrebet er foretaget mens killingen er i vores varetægt.

Norske Skovkatte trives fint som indekatte. Men her er det ekstra vigtigt at der er en eller flere kattevenner. Samtidig skal det være sådan at hver kat, har mulighed for at have sin egen liggeplads, helst et højt sted, hvor de kan overskue det hele. Hvis man har flere katte, skal man også tænke på at have flere mad- og vandskåle til at stå forskellige steder. Så den enkelte kat kan spise og drikke hvor den har lyst, uden nødvendigvis at skulle tvinges til at stå ved siden af en den ikke er så vild med.  Hvis man har lejlighed med altan, kan man nemt og pænt indhegne den. Det vil gøre livet så meget sjovere for din kat, der så nyde den friske luft og kigge på fugle og insekter. Har man en lille have, kan man bygge en voliere med lidt træstammer og buske de kan lege i. Helt optimalt, så kan man indhegne hele haven. Der kan de spæne rundt fra den ene ende til den anden, og deltage i alt hvad vi foretager os udenfor. 


Vi holder os løbende opdateret om avl/opdræt ved deltagelse i møder og kurser.


Racekattens Opdrætter Workshops


Indehaver af Skovkattekørekortet

 

Cissy©Catci